English Suomi

Palttiarallaa

Background

Tietoa meistä


Tähti ja Käärme perustettiin "Pilvinen" Poika Pilvimaan hetken mielijohteesta 6.6.2016 kehittämään kunnianhimoista Muinaiset rituaalit vokselipeliä vuosien Minecraft-modauksen päätteeksi. Projekti joutui myöhemmin pidennetylle tauolle, mutta Tähti ja Käärme jatkoi eteenpäin.


Pelien parissa työskentely oli lapsuuden unelmani jo 80-luvulla. Tykkäsin kovasti varhaisista Sierra-seikkailupeleistä, ja roolipeleistä, kuten Ultima 4, Ultima 7: Black Gate, Ultima 7 osa 2: Serpent Isle. Ne ovat vaikuttaneet minuun paljon. Pelasin myös alkuperäistä Nethackia ja Laurence Brothersin Omegaa paljon lapsuudessani. 80- ja 90-luvun roolipelit ovat olleet ja ovat edelleen suuri inspiraation lähde minulle.


Kun pelailin pelejä kavereitteni kanssa lapsena, halusin aina tutkia pelien rajoja. Oli turhauttavaa huomata, että mielenkiintoiset asiat olivat aina pelin kehittäjien mielikuvituksen ja ajan rajaamia. Jännät koneet ja hienot näyttävät asiat pelien taustalla olivat juuri sitä, taustaa. Niiden kanssa ei voinut olla vuorovaikutuksessa.


Tämä on luultavasti syy siihen, miksi olin niin innoissani, kun löysin Minecraftin. Se oli peli, jossa saattoi rakentaa oman maailman ja tehdä asioita, joita pelin kehittäjät eivät olleet edes ajatelleet. Se oli peli, jossa pystyi rakentamaan omia koneita, ja luomaan omia tarinoita. Modasin Minecraftia vuosia pelimoottorin äärirajoille. Silloin tajusin ensimmäisen kerran, että "pienellä" ylimääräisellä vaivalla voisin yhtä hyvin tehdä omia pelejä.


Olen aina ollut yksityiskohtiin keskittyvä ja kiinnostunut enemmän pienistä yksityiskohdista kuin suurista linjoista.


Tämä näkyy myös siinä mitä teemme Tähdessä ja Käärmeessä. Pelimme ovat maailman, oman identiteetin ja kehittymismahdollisuuksien tutkimista. Ne kertovat pienistä yksityiskohdista ja pienistä tarinoista. Ne kertovat niistä pienistä asioista, jotka tekevät pelielämistämme elämisen arvoista.